Watercoolers

Klantenservice


Levering

De waterkoeler flessen worden door middel van een kleine vrachtwagen of een busje bezorgd. De waterflessen staan op een kleine houten pellet die na bezorging kan worden weggegooid of retour wordt genomen. Watercooler bestellingen die voor 16:00 binnen komen, worden de volgende dag bezorgd. De waterflessen worden tot in het kantoor gebracht. U bent zelf verantwoordelijk om de flessen van de watercooler af te halen en op de watercooler te plaatsen.

Retourneren

Watercoolers die bij levering beschadigd zijn of niet werken, worden direct de volgende dag omgeruild.

Betalen

Bij de Watercooler International kunt u op twee verschillende manieren betalen. U kunt ervoor kiezen om het bedrag direct over te maken via Ideal of via een bankoverschrijving.

Bestellen

Telefonisch Het personeel van Watercooler International staat u graag te woord en het is dan ook geen enkel probleem om uw bestelling telefonisch aan te nemen. Via de website Als u water of een watercooler via de website bestelt dient u gebruik te maken van ons winkel wagen systeem. Hierin kunt u de gewenste hoeveelheid stoppen en het aantal kiezen. De betaling vind plaats via Ideal, Paypal of overschrijving.

Bezorgkosten

Bezorgen doen we graag en altijd gratis.

Annuleren

U kunt uw bestelling makkelijk annuleren.

Wanneer u de bestelling heeft gedaan, krijgt u een e-mail met een overzicht van uw bestelling. Hierin vindt u o.a. de volgende gegevens;
  • - Ordernummer
  • - Bedrag
  • - Productgegevens

Als u contact met ons opneemt, via de telefoon of e-mail, kunt u aan ons doorgeven welk product u niet meer zou willen ontvangen of welke niet meer meegeleverd hoeft te worden. Dit dient u 24uur voor de dag van de levering aan ons door te geven, anders is het niet meer mogelijk om de bestelling te annuleren.

Zodra uw bestelling succesvol is geannuleerd, komt uw betalingsverplichting te vervallen. Eventuele betalingen worden dan zo spoedig mogelijk teruggestort. Hoe lang dit duurt per betaalmethode, kunt u nalezen bij terugstorttermijnen nalezen.
Het is mogelijk dat uw bestelling niet meer geannuleerd kan worden omdat deze al verwerkt is. In dit geval ontvangt u een e-mail waarin wij aangeven dat de zending is overgedragen aan de onze bezorgdienst. U kunt uiteraard uw bestelling binnen 14 dagen, tegen een vergoeding van €85, retourneren.

Vertraging

Soms kan het voorkomen dat er vertraging ontstaat tijdens de levering van uw bestelling. Dit kan komen door bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden of een ongeluk op de weg.
Wanneer wij op de hoogte zijn gebracht door ons transportbedrijf over de mogelijke vertragingen van uw levering, wordt u door

Terug naar begin