Watercoolers

by Glass Tea Set

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO

Watercooler International heeft MVO hoog in het vaandel staan. Wij vullen onze flessen met bronwater direct uit de natuur. Om deze reden vinden wij het niet meer dan logisch om zorgvuldig om te gaan met ons afval en transport op de weg.

100% recyclebaar plastic

De flessen en bekers zijn gefabriceerd uit 100% recyclebaar plastic. Het plastic waar onze waterkoelers van gemaakt zijn, zijn eveneens van polyetheen en zijn volledig recyclebaar. Het plastic van onze flessen en bekers is gemaakt van PET en biologisch afbreekbaar.

"One way" waterkoelerfles

Doordat wij gebruik maken van "One way" flessen en niet van retourflessen vindt er geen extra transport plaats naar het depot en van het depot naar de bottelarij. Dit scheelt aanzienlijk in de transportkosten en minimaliseert de uitstoot van CO2. Een groot voordeel van onze "One way" flessen is dat er geen chemische reiniging van de flessen plaats vindt.

CE Keurmerk

Al onze waterkoelers hebben het CE keurmerk. In slaapstand zijn de waterkoelers zuinig en verbruiken weinig stroom.

Verantwoorde organisatie

Binnen ons bedrijf wordt al het afval gescheiden opgehaald. Onze milieustraat zorgt ervoor dat glas, plastic, karton, hout, apart wordt opgehaald en op een verantwoorde manier wordt hergebruikt. Zo wordt verspilling voorkomen. De Facturen die wij sturen gaan per mail. Handig voor de klant en boven al milieuvriendelijk!

Transport

Onder het motto ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst van ons bedrijf. Dat uit zich in veel facetten:

  • Al onze voertuigen voldoen aan de nieuwste normen op het gebied van roet en NOX-uitstoot. Het zijn de schoonste auto’s die op dit moment beschikbaar zijn (Euro5 of EEV).
  • De bestelwagens die we gebruiken voor de binnenstedelijke distributie rijden op biogas. Deze auto’s stoten geen schadelijke stikstofverbindingen (NOX) uit en produceren ook geen roet en fijnstof.
  • Het is ons doel om als organisatie in vijf jaar tijd een besparing van 20% CO2-uitstoot te realiseren, hetgeen moet resulteren in het certificaat Lean&Green.
  • Door de inrichting van ons partnernetwerk kunnen we vervoersstromen optimaliseren en voorkomen dat onze vrachtwagens leeg rondrijden.